Tuinen van Glastonbury
 

                
                              
                        
   Tuinen van Glastonbury

                            De winterboom bloeit nog na eeuwen


1. Kernwoorden
     - Oorsprong
     - Levenspad
     - Stromen
     - Synthese


2. Beschrijving
Op dit kunstwerk zijn de legendes van het oude Avalon uit de vroegchristelijke geschiedenis afgebeeld. Het zijn de verhalen over de plaats Glastonbury in Somerset in Engeland. Centraal staat een figuur in een wit gewaad die een levende staf vasthoudt. Hiermee wordt het verhaal van Jozef van Arimathea aangegeven. Hij zou met de tinhandelaren uit het oude Galilea meegekomen zijn. De legende vertelt dat de jonge Jezus samen met hem reisde. De op het kunstwerk afgebeelde verschijning staat ook voor de Keltische godin Cerridwen.
Één hand houdt de in het wit geklede, androgyne, figuur zegenend uitgestrekt naar een snel stromende bron met een mooi versierd deksel. In de tuin eromheen groeit een overvloed aan bloemen. De poort die uitzicht geeft op een landschap in de zonsondergang wordt gevormd door de ruïnes van de oude abdij. Daar vonden, zo luidt het verhaal, koning Arthur en zijn koningin Guinevère hun laatste rustplaats. De heuvel in het midden is de Tor Hill waarop een spiraalvormig pad omhoog klimt. Linksachter Tor Hill is de graalheuvel afgebeeld, de Chalice Hill die door een gouden graalbeker gekroond wordt. Aan de voet van deze heuvel ontspringt de heilige graalbron, met haar mooie tuinen.


3. Boodschap

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het 'Sjamaans Spiegel Orakel'. In de volledige versie van het 'Sjamaans Spiegel Orakel' zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het 'Sjamaans Spiegel Orakel' is bij de meeste New Age boekwinkels in Nederland verkrijgbaar.